Eten bij Ecosol

Als activiteitencentrum van Stichting Ecosol Leerbedrijven bieden wij dagbesteding aan mensen met psychosociale en psychiatrische problematiek. Daarnaast willen wij graag bijdragen aan maatschappelijke participatie van onze doelgroep en buurtbewoners in Kleverpark meer in contact brengen met elkaar.

Op dit moment hebben wij een fietsenwerkplaats waar buurtbewoners terecht kunnen voor reparaties of een tweedehands fiets. Daarnaast is onze professionele keuken te huur. Verder halen deelnemers van het activiteitencentrum op dinsdagochtend zwerfvuil op in de buurt. Ook helpen zij mee met een aantal activiteiten die wij voor de buurt organiseren door het jaar heen. Daarin werken we samen met het begeleid wonenproject BW Kleverpark. In de toekomst willen we dit verder uitbreiden met bijv. een computerinloop voor buurtbewoners.

Op 3 juli zijn we gestart met een open eettafel, Eten bij Ecosol. Vrijwilligers uit de buurt hebben samen met deelnemers een tweegangen maaltijd bereid voor een aantal buurtbewoners. De voorbereidingen verliepen soepel en om half 6 konden allen genieten van verse Italiaanse tomatensoep. Ondertussen was er een geanimeerd gesprek ontstaan, kwamen de verhalen boven en werden namen uitgewisseld. Het voorgerecht werd gevolgd door pasta met een spinazie roomsaus, met ook een vegetarische variant. Iedereen was enthousiast en ging rond 19.00 uur tevreden huiswaarts.

We willen dit deze zomer 1 keer per maand een maaltijd klaarmaken, elke 1e donderdag van de maand, om half 6. De volgende data zijn 7 augustus en 4 september. Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling om dit na de zomer uit te breiden.

Iedereen is welkom, mocht het nodig zijn dan kan er tegen een kleine vergoeding gezorgd worden voor vervoer. Opgeven kan telefonisch, via de mail of facebook (uiterlijk op de dag van de maaltijd, voor 13.00 uur). De kosten bedragen € 4,50.

Mail Heleen Smit: h.smit@ecosol.nl
www.facebook.com/activiteitencentrumecosol

Ecosol activiteitencentrum
Meester Cornelisstraat 26 zwart