Oproep Burenhulp in het Kleverpark

Mogen wij ons even voorstellen:

Wij zijn Atie Vlaar, José de Ruiter, Coby Vos  en Christa van Straaten.

Wij vormen met elkaar het burennetwerk  en zijn aanspreekpunt van onze eigen straat in het Kleverpark.

Wij willen het burennetwerk graag uitbreiden en zijn op zoek naar  Kleverparkers, die voor hun eigen straat  aanspreekpunt burennetwerk willen worden.

Wat doet een aanspreekpunt binnen het burennetwerk:

De aanspreekpunt van een straat weet wie er in een straat wonen en wie er tijdelijk iets nodig heeft. De aanspreekpunt weet ook welke straatbewoners vrijwillig iets willen doen voor een ander. Samen zorgen zij voor burenhulp in hun straat.

De aanspreekpunt komen 1 x per 3 maanden bij elkaar samen met de wijkcoördinator.

Margot van den Berg.

Margot is projectleider Burenhulp Haarlem en aangesteld door de welzijnsorganisatie Haarlem Effect.

Wat doet een vrijwilliger binnen het burennetwerk: Een vrijwilliger doet als dat nodig is iets voor een buurvrouw of buurman, bijvoorbeeld af en toe een boodschap, een klusje, maakt een praatje of een wandeling, drinkt een kopje koffie bij een buur of zorgt voor vervoer.

Er is veel veranderd in de zorg. Daarom is het belangrijk dat we naar elkaar omkijken en elkaar af en toe de helpende hand toesteken.

Graag nodigen wij jullie uit voor een informatieavond op woensdag 29-11-2017 van 19.30 uur tot 21.00 uur bij Atie Vlaar, Santpoorterplein 10.

Wij en de wijkcoördinator Margot van den Berg  zullen dan e.e.a. vertellen over de vrijwillige werkzaamheden als aanspreekpunt binnen  het burennetwerk.

Heeft u interesse  voor de informatieavond op 29-11-2017, wilt u zich dan aanmelden  per mail bij:

cvschrista@gmail.com

Wij zien u graag komen.